Profil

A Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont (RCISD) egy innovatív vállalkozás, amelynek alapítói kutatók és kutatás fejlesztési szakértők. Nemcsak tudományos kutatások végrehajtásához járul hozzá, hanem koordináló és támogató tevékenységekben is részt vesz.

Mint egy gyorsan változó szereplő, a kis és közép vállalkozások (KKV-k) rugalmassága lehetővé teszi, hogy meghatározza és kezelje a valós piaci igényeket és lehetőségeket. Az RCISD képes a tudományos ismereteket és a vezetői készségekkel összehozni, hogy ezzel mechanizmusokat alakítson ki, szolgáltatásokat nyújtson, valamint közös tevékenységeket állítson fel és menedzseljen.

Az RCISD fórumot is biztosít, ahol különböző szektorból származó számos szervezet léphet kapcsolatba egymással. Nézeteiket megoszthatják és közös kutatás fejlesztési projekteket készíthetnek elő. Ezekkel a forrásokkal és speciális eszközökkel az RCISD-nek célja, hogy csökkentse a korlátokat az ötletek között és az innovatív szereplők számára egyszerűbbé tegye, hogy kutatási eredményeket hasznosíthassanak továbbá hozzájárulni az Európai Kutatási Térséghez (ERA) és egy fenntartható európai versenyképes pozícióhoz a globális gazdaságban.

Az RCISD erőssége a munkavállalók magas szintű képzése és a projektek közreműködésében hosszú távon fennálló tapasztalata – mind tudományos és menedzseri oldalról – az Európai Bizottság (FP4 óta) támogatásával. Mint egy jól megalapozott platform a regionális és nemzetközi együttműködésért, az RCISD különösen érdekelt, hogy hozzájáruljon a stratégiai nemzetközi együttműködési projektekben a támogatási stratégiák és a döntéshozatali gyakorlatok fejlesztéséhez és koordinálásához.

 

Menedzsment

Skublicsné Manninger Alexandraügyvezető igazgató
Kardon Bélatudományos igazgató

 

 

Tudományos felügyelőség

Mezey Pálelnök, matematikai kémiaMemorial University
of Newfoundland
Darányi Sándorinformatika és digitális könyvtárUniversity of Boras
Jordán FerencrendszerbiológiaThe Microsoft Research -
University of Trento
Kampis Gyögybeágyazott intelligencia és komplex rendszerekDFKI German Research
Centre for Artificial Intelligence
Pázmány TamásgyógyszerészetGedeon Richter Plc.