Megnyílt az ENRICH in the USA európai tudományos és innovációs központ első amerikai központja

Posted by on 2018. jan. 25. in Aktuális hírek, Események, Hírek | Hozzászólások kikapcsolva

Megnyílt az ENRICH in the USA európai tudományos és innovációs központ első amerikai központja

San Franciscóban megnyílt az ENRICH in the USA hálózat (European Network of Research and Innovation Centres and Hubs, USA) első amerikai központja. A kezdeményezés célja, hogy az európai kutatásfejlesztés és innováció résztvevői számára amerikai együttműködési lehetőségeket biztosítson. 

A központot egy, az európai kutatási és innovációs tevékenységet támogató Horizont 2020 (http://nkfih.gov.hu/nemzetkozi-tevekenyseg/horizont-2020/mi-horizont-2020) projekt, a NearUS hozta létre (http://enrich-usa.eu). Az elsőként létrejött központ az USA tudományos és innovációs szempontból egyik legfrekventáltabb régiójában, a Szilícium-völgyben nyílt meg. Az ENRICH in the USA elsősorban a tudományos és az innováció-alapú üzleti együttműködéseket támogatja rendezvények, üzleti utak, logisztikai és jogi támogatás, illetve irodai hely biztosítása által. A következő pályázati kiírások február 22-én jelennek majd meg a projekt honlapján.

Az amerikai kezdeményezéssel párhuzamosan két másik projekt is indult, hogy Brazíliában és Kínában hozzon létre hasonló központokat. A kínai központok megnyitására Pekingben és Chengduban 2017. október 25. és 27. között került sor, a brazíliai központ 2017. november 29-én nyílt meg Brazíliavárosban.

A projektekben Magyarországot a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont (http://www.rcisd.eu) képviseli. Az RCISD szerepe, hogy tájékoztatást adjon a központok által kínált lehetőségekről, továbbá tréningeket és információs napokat tartson Magyarországon és a Duna-régióban.

ENRICH_in_the_USA

Dr. Mary Kavanagh, az EU által az Egyesült Államokba delegált kutatás-fejlesztésért felelős követtanácsos és Sebastien Torre, az Európai-Amerikai Vállalkozási Tanács (http://www.eaecouncil.com) elnöke megnyitja a központot