A kétoldalú Tudományos és Technológiai partnerség megerősítése Ukrajnával – korszerű innovatív megközelítés

A projekt főbb célkitűzései:

  • a tudomány, technológia és innováció intézményi párbeszédének támogatása az Európai Bizottság, az EU tagállamok, a CC és AC, valamint Ukrajna között.
  • hogy biztosítsa az analitikus párbeszédet és a projekt eredményeinek konkrét gyakorlati nyomon követesét és fenntarthatóságát.
  • hogy figyelemmel kísérje és elemezze a közös publikációkban megjelenő innovációs és kutatási együttműködést, valamint a tudományos és oktatási hálózatokat a közös projektek esetén, beleértve az EU-s kutatók részvételét az Ukrajnában zajló Tudományos és Technológiai programban is.
  • egy rugalmas eszköz létrehozása a kísérleti projektek és tevékenységek számára, hogy megkönnyítsék a közös EU-Ukrajna TTI munkaterv megvalósítását.
  • kapacitás és hálózat építési lehetőségek kialakítása annak érdekében, hogy a legjobb ukrán kutatók részvétele növekedjék a közös projektekben.
  • KFI együttműködési lehetőségek segítése, különösen az FP7/H2020-n belül annak érdekében, hogy a hálózatok létrehozása és a közös projektekben való részvétel növekedjék.
  • biztosítsa, hogy a projekt elért eredményei eljussanak az érdekelt felekhez, különösen azokhoz, akik nem tagjai a projekt konzorciumnak, valamint az Ukrajnával való KFI együttműködésre eső figyelem növelése.

A konzorcium tagjai:

Intézmény neveOrszág
Zentrum für Sociale Innovation (ZSI)Ausztria
Centre Natinal de la Recherche Scientifique (CNRS)Franciaország
Deutsches Zentrum für Luft und Raumfahrt Ev (PT-DLR)Németország
Polish Academy of Sciences (PAN)Lengyelország
SC IPA SARománia
Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont (RCISD)Magyarország
Kyiv State Center for Scientific Technical and Economic Information (NIP)Ukrajna
Center of Practical Informatics of the National Academy of Sciences of Ukraine (NASU)Ukrajna
Centre for S&T Potential and Science History Studies (G. M. Dobroc) National Academny of Sciences of Ukraine (STEPS)Ukrajna

Az RCISD közreműködésével első körben az EU-Ukrajna közös Tudomány & Technológia együttműködési bizottság politikai gyorselemzése készül el.

 

Szórólap

Kapcsolat

E-mail: Bilat-ukraina@rcisd.eu

Projekt honlap